Wroclaw Concert Hall

Wroclaw Concert Hall, Opera House Extension and Visitor Centre Wroclaw Poland

 

Wolnosci Square, the urban space that lies at the heart of this scheme is the space that holds all the elements together.  The amphitheatre an egalitarian performance space, effectively divides the space into two separate but related levels yet simultaneously ties the major buildings together; concert hall, opera house extension and visitor centre.  The elevational design of the buildings pick up clues from the classical buildings on and around the site, but then using an elevational collage that binds the differing materials and styles found around the site to create a modern interpretation that is both subtle and fresh.

Team: Sam Williams, Claire Francis Williams, Graeme Barclay, Tim Rowe, Alicja Andreasik


.....caring for your design from furniture to concert halls.